Hlavní obsah
Článek

Organizace Clash of the Stars nezažívá zrovna nejpříjemnější momenty. Vedení řeší jeden průšvih za druhým, přičemž ruce od nich dali pryč mnozí sponzoři i fanoušci. Promotér Tomáš Linh Le Sy se nyní ke skandálům posledních dní poprvé otevřeně vyjádřil a prozradil, jak to nyní vypadá v zákulisí. Je v ohrožení celé fungování COTS, mohou být kauzy likvidační?

Po poslední tiskové konferenci Clash of the Stars k blížícímu se 9. turnaji čelí vedení organizace závažným nepříjemnostem. V důsledku chování některých bojovníků se od nich distancoval hlavní sponzor Fortuna a další partneři, ale i mnozí fanoušci. Jako by nestačil naprostý přešlap influencera Samira Marginy s jeho nenávistným projevem, o kterém jsme psali - ale nyní promotéři řeší další skandál. Kvůli hajlování jedné z hlavních tváří Clashe Hanky Gelnárové schytalo vedení COTS druhou facku. Mohou kauzy ovlivnit samotnou existenci organizace?

„Psychiku mám silnou, odolnou. Ale vyšlo to tak, že ten víkend, co se stal skandál s Hankou, jsem byl v Polsku. Telefon jsem měl odložený, byl jsem s rodinou. Měl jsem radost, že uběhly dva týdny od té tiskovky, sám jsem se srovnal s tím, co se stalo, už jsem dostal zpět i náladu, trochu elán do žil. Říkal jsem si, že lepší zítřky jsou před námi. Najednou jsem se probudil, zpráva za zprávou a Hanka Gelnárová. Říkal jsem si, to si děláš pr *el, zrovna ona…,“ promluvil ke kauzám poprvé otevřeně promotér COTS Tomáš Linh Le Sy v podcastu Slzy, krev a potcast. Hančin přešlap jednoznačně odsoudil, ale potvrdil, že nepovede k jejímu vyhazovu z organizace.

Hanka od COTS druhou šanci dostala, Samir Margina se kvůli svému nenávistnému projevu ale vyhazovu nevyhnul - největšímu trestu však čelí samotná organizace. „Nejsem za to rád. Ta chyba, která nastala i u mě, že jsem Samira nepřerušil dříve, že nedošlo k reakci, tak má následky. Jeden z nich je i odchod části financí, musíme si to vyžrat. Už si to vyžírám dva týdny a stále si to musím i sám v sobě srovnávat, není to pro mě jednoduché. Bohužel, teď musíme makat na tom, aby se to neopakovalo,“ okomentoval dění posledních dní Tomáš.

„Večer po tiskovce jsem to ani moc nevnímal, neuvědomil jsem si, jak závažná slova Samir používal, a po tiskovce to probíhalo jako po každé jiné. Jel jsem vyšťavený domů, spal jsem. Druhý den jsem viděl tu vlnu, dali jsme si call a začali jsme vše řešit, jaké ty následky má to, co se stalo. Volal jsem na Fortunu, že Samirův zápas rušíme, a asi po dvou dnech došlo z jejich strany k vypovězení té smlouvy,“ vypráví otevřeně Tomáš.

Mohou být kauzy a jejich dopady pro organizaci likvidační? „Doufám, že ne, věřím tomu. Byla to chyba, možnost se poučit. Fakt jsme dostali facku. Bylo to přes čáru, tohle už nesmíme nikdy dopustit. Odchod partnerů, části financí není tak markantní, aby to ohrozilo chod firmy jako takové. Je to zbytečné, mrzí mě to, ale není to nic, co by ohrozilo fungování Clashe,“ ujišťuje Tomáš. Nejbližší galavečer COTS se uskuteční již 7. 9. v Praze, je otázkou, zda se závažné skandály propíšou i do samotného turnaje a jeho atmosféry.

Další články

Načítám