Hlavní obsah
Článek

Ve štábu ANO to v neděli večer bouřilo snad ještě víc, než když Andrej Babiš (70) fandil hokeji. Výsledky voleb do Evropského parlamentu rozdováděly nejen předsedu hnutí, ale i jeho další tváře. Zejména pak lídryni kandidátky Kláru Dostálovou, která dostala suverénně nejvíc preferenčních hlasů.

„Strašně moc díky všem, kteří jste nám dali hlas! Jste úžasní,“ napsal svým příznivcům bývalý premiér poté, co byly zveřejněny výsledky voleb do Evropského parlamentu.

„Obrovská radost, šok a dojetí. Tak to vypadalo u nás ve volebním štábu. Chtěl bych vám ještě jednou všem strašně moc poděkovat, bez vás bychom to nedali . A taky díky všem kandidátům a všem lidem v našem týmu, které sice nevidíte, ale bez nich by to nešlo. Díky moc!“ doplnil ještě dojatý Babiš, které „jeho“ ženy málem umačkaly.

Stalo se tak poté, co byly známy výsledky, z nichž hnutí ANO a Dostálová vzešly jako jasní vítězové. To se neudržela ani Alena Schillerová. I ona se na předsedu s radostí vrhla. Ten večer by jí člověk klidně odpustil i skleničku na oslavu, i když jinak „vůbec nepije“, jak s oblibou nedávno prohlásila.

Zahanbit se nenechala ani další úspěšná kandidátka Jaroslava Pokorná Jermanová, která už brzy bude balit kufry do Bruselu. Nadšeně skákala natolik, že to vypadalo, jako by se ocitla v samém kotli na koncertě kapely Kabát.

Další články

Načítám