Hlavní obsah
Článek

Už jsou z nich velcí kluci. Synové zesnulého Vladimíra Dlouhého podědili nejen jeho vzhled, ale také herecké schopnosti. Není tak divu, že se dvojčata Jan a Jiří Dlouzí (17) začínají čím dál více věnovat hraní.

V loňském roce se společně objevili v seriálu Ulice, nyní je čeká první velká divadelní role. Hraní se věnoval nejen jejich otec, který si diváky získal svými nezapomenutelnými rolemi, ať už v pohádce S čerty nejsou žerty, nebo jako Petr v seriálu Arabela. Hraní se věnuje i jejich maminka, herečka Petra Jungmannová. Jana a Jiřího prostředí divadla a filmu také zlákalo.

Nově se objeví na jevišti, a to v Činoherním klubu, který zahájí svou šedesátou sezonu hrou Nikolaje Vasiljeviče Gogola Hráči. V rolích Alexeje a Gavrilky se tak na jevišti objeví Jan a Jiří.

Téměř osmnáctiletí synové Vladimíra Dlouhého si svou kariérou ale jisti ještě nejsou. „Zatím úplně nevíme, zda se chceme věnovat hraní,“ pobavili na tiskové konferenci s tím, že se na novou zkušenost velmi těší. „Máme štěstí, že můžeme vidět v rámci zkoušení geniální herce, jak tvoří. Z toho se nejvíc učíme,“ poznamenal Jiří Dlouhý o příležitosti hrát v Činoheráku. „Je to tady hrozně příjemné. Menší prostor, kde se každý zná s každým, a my jsme rádi, že nás vzali mezi sebe,“ dodal Jan Dlouhý.

Kluci mimo jiné prozradili, že je lidé mnohdy nemohou od sebe rozeznat. A to jsou dvouvaječná dvojčata. „Spousta lidí nás nemůže rozeznat, což nechápeme,“ svěřili se synové Dlouhého, kteří jsou svému otci velmi podobní.

Další články

Načítám