Hlavní obsah
Článek

Před měsícem ukončila chemoterapie a před pár dny se vrátila ke svým pracovním povinnostem. Teď se ale Kate (42) objevila na vůbec prvních jí zveřejněných fotografiích po návratu „do práce“ a snímky dojaly veřejnost. Princezna se setkala s dívkou, které kvůli rakovině zřejmě zbývá už jen málo času na tomto světě.

Princ William společně s Davidem Beckhamem nedávno obhlédli nový vrtulník charitativní organizace London Air Ambulance Charity. Právě tam se následník trůnu dozvěděl o šestnáctileté Liz Hatton, která bojuje s velmi vzácnou a agresivním formou rakoviny. Diagnózu si vyslechla v lednu, dva dny po návštěvě praktického lékaře, kam dorazila s bolestmi břicha během vánočních svátků. Po vyšetření lékaři zjistili, že má nádory na vaječnících a játrech. Lékaři Liz řekli, že jí zbývá šest měsíců až tři roky života.

William Liz, která je nadšenou fotografkou, a také její rodinu pozval na hrad Windsor, aby zde mohla fotit během jedné z akcí, na níž byl přítomen se svou manželkou. Poté se dívka s oběma setkala, aby si s nimi promluvila o svém životě a boji s nemocí. A právě fotografie z dojemného setkání se objevily i na stránkách prince a princezny z Walesu.

„Je mi potěšením se dnes setkat s Liz ve Windsoru. Talentovaná mladá fotografka, jejíž kreativita a síla nás oba inspirovaly. Děkujeme, že jste se s námi podělila o své fotografie a příběh,“ napsala k fotografiím Kate i za svého manžela.

Liz se později na internetu svěřila s tím, že Kate a William jsou podle ní „milí, opravdoví a laskaví lidé“ a že to pro ni byla úžasná zkušenost. Její fotografie byly zveřejněny na stránkách paláce. Přestože lékaři v Anglii dívce nedávají naděje na světlou budoucnost, v současné době se shromažďují prostředky na to, aby si Liz mohla vyžádat pomoc odborníků z USA.

Lidé byli nadšení z toho, že opět vidí Kate v plné síle během plnění svých pracovních povinností, zároveň je ale velmi dojal příběh mladé slečny, které přejí jen to nejlepší.

Další články

Načítám