Hlavní obsah
Článek

Roky bývaly kolegyněmi a potkávaly se minimálně na jedné chodbě. Alexandra Mynářová, tehdy ještě pod rodným přímením Nosková, pracovala v České televizi do roku 2013. Odejít z obrazovky musela kvůli vztahu s kancléřem Vratislavem Mynářem. Nora Fridrichová (47) má ve výpovědi z televize po 24 letech uveden jako poslední pracovní den sobotu 31. srpna.

Poté se setkávaly každá na jiné straně barikády, když Fridrichová se svým štábem pro pořad 168, který byl letos v létě zrušen, natáčela reportáže o manželovi Mynářové. A Nořin přístup byl Alex trnem v oku. Nejprve na sociálních sítích zveřejnila video z balkonu, kdy před jejich domem štáb v čele s Fridrichovou čeká na jejího muže.

Později pak videa komentovala. „Můj včerejší příspěvek se začal šířit a vznikají různé články. Prý mám z  konce Nory Fridrichové v ČT radost. Tak pokud její odchod bude znamenat, že už nebudou poškozováni, pronásledováni ti, kteří mají odlišný pohled na svět, pak ano, mám radost. V našem případě škoda už byla napáchána,“ napsala Mynářová.

„Redaktoři 168 hodin před naším domem nečíhali pouze v době hospitalizace prezidenta Zemana. Vybavuju si situaci, kdy se v ranních hodinách k  našemu domu přijel štáb zeptat na zásadní otázku, zda si vedoucí kanceláře prezidenta zaslouží prémie, které mu šéf podepsal,“ popisovala.

Zveřejnila také mail, který Fridrichové před dvěma lety adresovala a nikdy na něj nedostala odpověď. Jde v něm zejména o prosbu, zda by štáb nemohl s jejím manželem mluvit jinde než před domem, kde žijí se dvěma dětmi. Její kompletní znění najdete ve fotogalerii.

Další články

Načítám