Hlavní obsah
Článek

Pamatujete si hvězdy legendární trilogie Zdeňka Trošky Slunce, seno…? Krásná Veronika Kánská alias Blažena je stále kočka. I v 57 letech vypadá skvěle a poznali byste ji téměř okamžitě.

Mezi ty, které naopak zřejmě nepoznáte, patří herec Bronislav Černý alias Venca Konopník. Z fešáka, o kterém snily ženy a dívky u televizních obrazovek, je už zcela někdo jiný.

V Hošticích, kde se Slunce, seno natáčelo, si nedávno v rámci festivalu připomínali čtyřicet let od premiéry prvního dílu z trilogie Slunce, seno, jahody. A právě tam Bronislav dorazil.

„Jedna radost je ta, že lidé opravdu ten film milují a že ho i po 40 letech pořád nějakým způsobem berou za svůj. A druhá je ta, že se prodalo tolik lístků. Těší mě ten zájem lidí, že jedou ze všech koutů republiky, dokonce i ze Slovenska,“ řekl ČTK režisér Zdeněk Troška, který byl vedle herců z filmu hlavní tváří festivalu.

Díky Troškově komedii se z Bronislava stala hvězda, on se ale dál herectví nevěnoval. Začal řídit kamion, se kterým procestoval Evropu. A zřejmě i sedavé povolání se projevilo na jeho váze.

7
fotek

Další články

Načítám