Hlavní obsah
Článek

Není pochyb o tom, že aktivity, kterými se Petr Pavel prezentuje, mají smysl. Jednou z nich je dětský tábor, který Pražský hrad pořádá. Právě během něj vznikla momentka, která teď baví a dojímá celé Česko.

„Pražský hrad má i svůj tábor. Jsem rád, že se ho účastní i několik desítek dětí z rodin samoživitelek a samoživitelů z nadačního fondu Evy,“ prozradil na sociální síti.

„Děti jsem na začátku druhého turnusu pozdravil, odpověděl na mnoho zvídavých otázek a představil Lví amulet, který dostanou na konci tábora za poslední zkoušku - přespání v Lánské oboře,“ doplnil Pavel, který svým statusem a hlavně momentkami dojal celé Česko.

Zaujal například snímek s malým chlapcem, který je ze setkání s prezidentem docela nesvůj. „Tohle přesně dělá můj syn, když je nervózní,“ usmála se Ludmila.

„Ta fotka vystihuje úplně přesně ty pocity. Upřímná dětská stydlivost a nadšení ze setkání s prezidentem. Můj syn taky nervózně chytá tričko,“ doplnila Lucie. „Líbí se mi, že děláte věci, které mají smysl. Fotka mluví za vše,“ dojala se Katarína. „Skvělá fotka. Ta upřímná, dětská stydlivost při rozmluvě s prezidentem,“ nešetřil superlativy David.

„Konečně se tohoto úřadu chopil opět někdo, na koho člověk může být hrdý a kdo je pozitivně vidět jak uvnitř ČR, tak naši zemi skvěle reprezentuje i na zahraniční úrovni. Díky!“ shrnul aktivity prezidenta uznalý Pavel.

„To je pecka! Díky moc za děti, pane prezidente, díky patří i vaší paní! Jste úžasní,“ nechala se slyšet Irena. „Konečně se Pražský hrad otevírá lidem,“ pochvalovala si Hana. „To je krásný počin a konečně je hezky využita Lánská obora,“ doplnila Elena.

„Jsme vděční za podporu i rodin a dětí, které se ocitají v náročných životních situacích. Sociální pedagogové, byť nemají momentálně legislativní oporu, s nimi ve školách pracují také. Děkujeme Vám i Vaší ženě, protože to je pomoc těm, kteří to opravdu potřebují,“ nechali se slyšet zástupci Asociace speciálních pedagogů.

Další články

Načítám