Hlavní obsah
Článek

Jeho revírem je nejen stomatologie a zdravý chrup, ale i úspěšné řízení zdravotnických zařízení, moderování a dokonce i tanec. Roman Šmucler je mužem mnoha profesí, je mu to ale málo.

Před lety fušoval do řemesla epidemiologům a odborníkům, kteří řešili dosud nevídané a pro všechny nové hrozby jménem koronavirus. Brojil proti vládním opatřením a tvrdil, že strach z covidu bude zabíjet víc než samotný virus.

Aktuálně „rozumí“ zahraniční politice a hlavně vojenské strategii Ruska válčícího na Ukrajině. I tentokrát se lidé nestačí divit a nechápavě kroutí hlavou.

„Určitě nestřílelo na nemocnici. To jsou jen emoce českých médií. Nejspíš nešťastná náhoda,“ reagoval Šmucler na pondělní útok na dětskou nemocnici v Kyjevě na svém profilu na síti X. Zdaleka ne všichni jeho názor sdíleli, spíš naopak.

Prezident České stomatologické komory proto zareagoval znovu. „Dostal jsem shit storm za pochyby, že Rusové stříleli na nemocnici schválně. Tak ještě jednou a jasně: Ano, přišlo mi nesmyslné, aby Rusko trefovalo nemocnici. Logiku to nemá. Je to nepochybně tragédie a důvod hnát válku ke konci,“ uvedl na zmíněné sociální síti.

„V Pentagonu už vědí, jaká raketa to byla, a dříve nebo později to bude v WSJ. Pokud byla ruská, byl to zločin i naprostá pitomost,“ dodal stomatolog.

„Můžu se prosím zeptat, když trefovat nemocnici je podle vás nesmyslné a nelogické, co vám na chování Ruska/Sovětského svazu přišlo za posledních sedmdesát let logické a smysl dávající?“ zeptal se ho politický komentátor Petros Michopulos, který v tu chvíli mluvil z duše spoustě dalších lidí.

„Živíte se politikou, tak víte, co to je kremlologie. Logika Kremlu je specifická, ale víceméně železná a predikovatelná. Kdo s nimi jednal s tvrdou logikou, vyhrál. S emocemi daleko nedojdeme. Ve Washingtonu to vědí a nějak vyřeší, nemá smysl se v Česku hádat,“ uzavřel Šmucler s vědomím dobře odvedené „práce“.

„Asi chápete, že tohle nebudu považovat za odpověď, ale i tak vám přeji hezký večer,“ vzkázal mu Michopulos, kterému se dostalo velmi podivuhodné odpovědi.

„Omlouvám se, ale pracuji pro Dpt of State. Nemohu dělat politickou talkshow na téma, kde umírají naši vojáci. Pojďme udělat legraci na jiné téma. Tohle nechme Pentagonu,“ reagoval známý stomatolog a bylo po diskusi. Na to už nikdo neměl co říct.

Související témata:
Válka Rusko-Ukrajina
Zahraniční politika

Další články

Načítám