Hlavní obsah
Článek

Více než měsíční martyrium připomínající smrtelné křeče je u konce. Nora Fridrichová (47) po konci pořadu 168 hodin dala definitivně vale České televizi. Rozloučila se po 24 letech, z nichž posledních 18 věnovala zmíněnému pořadu.

Když bylo vedením televize oznámeno, že 168 hodin končí, bylo jí nabídnuto, že by se mohla místo investigativní politické publicistice věnovat sociálním tématům. To ale nepadlo na příliš úrodnou půdu. „Jako novinářka se posledních 20 let věnuji dominantně právě politice a vůbec poprvé za těchto 20 let mi Česká televize nabízí práci s limitací jen na sociální témata,“ pozastavila se Fridrichová. Na téma své práce v televizi poskytla i několik rozhovorů pro jiná média, logicky se tedy dalo čekat, že v České televizi skončí.

A to se stalo tento pátek, kdy odevzdala i vstupní kartu do budovy. „Zítřkem končím v České televizi. Z jednání s mými přímými nadřízenými před týdnem vyplynulo, že se mnou už nechtějí spolupracovat. Považovala jsem tudíž za logické navrhnout vedení televize svůj odchod, což jsem obratem učinila, a dnes jsme to stvrdili dohodou a podáním ruky,“ napsala na sociální sítě.

A co bude s Norou dál? „Teď už je pro mě ČT minulostí, nicméně mě k ní ještě vážou pracovní závazky, takže v nejbližší době budu jen dobrovolničit v našem Šatníku. Děkuju vám všem divákům za přízeň a za jistotu, že kritická žurnalistika, byť nepohodlná, je velice potřebná,“ uzavřela své prohlášení.

Další články

Načítám