Hlavní obsah
Článek

Nová europoslankyně dál jede bomby. Poslanci své první dny zahájili ve Štrasburku, odkud Danuše Nerudová jako vzorná školačka informuje o každém kroku. Dře jako kůň a nepřestává dráždit lidi.

„Máme za sebou evropský týden ve Štrasburku. I když šlo o první plenární zasedání, začali jsme pěkně zostra. Jsem ráda, že jsme přijali řadu klíčových a pro Evropu dobrých rozhodnutí,“ pochlubila se europoslankyně.

„Schválili jsme Ursulu von der Leyen jako předsedkyni Evropské komise a Robertu Metsolu jako předsedkyni Evropského parlamentu. Europarlament si přeje v dnešním nevyzpytatelném světě stabilitu a nechce institucionální krizi, kterou by v případě jejich nezvolení využili populisté a ti, kteří to s Evropou nemyslí dobře,“ ubezpečila.

„Já slabou Evropu nechci, proto jsem obě podpořila. Nicméně svůj hlas beru jako závazek. Paní Ursula von der Leyen představila jasnou vizi do budoucnosti: více investic a méně norem, větší konkurenceschopnost i bezpečnost Evropy. Tyto plány však nesmí zůstat pouze na papíře, sliby nestačí. Musí přijít skutečný restart evropské ekonomiky,“ doplnila rezolutně. Ne všichni její nadšení sdílejí.

„Paní Nerudová, nedělám si iluze, že byste, byť jen vteřinu, připustila, že green deal bude pro naši zemi znamenat ekonomicko-průmyslovou katastrofu. Lidé jako vy jsou umanutě přesvědčeni, že prosazují správnou věc a nic je nezastaví. Až na to jednou přijdete, že to byla past, bude pozdě,“ varovala ji v diskuzi pod momentkou na jejím faceboovém profilu Agnus.

Paní Danuše se tím nenechala rozhodit a dál si jede svou. A raduje se z malých věcí, které jí prozáří den. „Radost mám například z klíčů od kanceláře, fungující tiskárny i několika běhů po místních parcích,“ dodala politička.

Nepřímo tím dala najevo, že před tím nebývalo zvykem podobné výdobytky mít. Vyslala tak signál do své bývalé práce? Že by na Mendelově univerzitě v Brně, kde bývala rektorkou, nešly tiskárny?

Další články

Načítám