Hlavní obsah
Článek

Udílení cen Thálie je hlavně divadelním svátkem, na hony vzdáleným odvážným róbám, které by odváděly pozornost od výkonů jevištních umělců. I tak se dají najít momenty, které si v ničem nezadaly s chvílemi na akcích o poznání rozevlátějších. Svoje o tom ví třeba Daniela Brzobohatá (45).

I když tento večer nemoderovala, na povel ho měla Světlana Witowská, nedá se říct, že by mezi záplavou známých tváří zapadla, naopak. Poté, co manželka Ondřeje Brzobohatého v šatně svlékla parádní károvaný kabát, dala na odiv svou odvážnou róbu, která přítomným vyrazila dech.

Zahanbit se nedala ani Kamila Janovičová, která sobotní večer zahájila, když si převzala Thálii v kategorii umělců do 33 let. Následovaly dvě proměněné nominace pražského Divadla Na zábradlí. V ženské kategorii cenu získala Kateřina Císařová, v té mužské její kolega Miloslav König. „Už jsem tu počtvrté, tak se to slušelo,“ žertoval po převzetí ceny.

Martina Haydyla Lacová poněkud „rozčísla“ běh večera, když si sošku převzala s dcerou na prsou. Nutno říct, že to jindy suchopárnou atmosféra večera docela osvěžilo. V pořadí již 31. ceny měly vůbec docela spád a navíc nebyla nouze o dojemné a překvapivé momenty.

O ty se postarali herečtí bardi Viktor Preiss a Alfred Strejček, ale i oceněné hvězdy. Zatímco v kategorii mužské vyfoukl König cenu Stanislavu Majerovi (46), místo Anny Fialové se z Thálie radovala Markéta Schimmerová Procházková, které předával cenu Janek Ledecký (62).

Další články

Načítám