Hlavní obsah
Článek

Neuvěřitelné se stalo skutkem. Aby vydrželo během zkoušek celé obsazení muzikálu, když ho režíruje Mirjam Landa, se nestává. „Možná je to poprvé, co jsem nikoho nevyměnila. Asi jsem vyměkla,“ krčí rameny dáma s pověstí nejpřísnější divadelní režisérky.

„Úplně spokojená být nemůžu, ale to patří k té profesi. Ale v rámci možností je to v pořádku,“ doplnila Mirjam, která v muzikálu Tajemství, jejž v obnovené premiéře uvede Divadlo Kalich, režíruje i svoji dceru Anastázii.

„Je pravda, že jsem se toho malinko bála, ale chovala jsem se k ní jako k ostatním. Snažila se opravdu hodně, protože nechtěla, abych se dostala do situace, kdy by to působilo, že má oproti ostatním nějakou výhodu,“ uvedla k tomu. Zajímalo nás, jak vlastně Stázka mamince během práce říká. „Asi mě neoslovuje, ale když jsme mezi sedačkami, řekne: Mami,“ smála se Mirjam.

Problém prý měla i s tím, jak mluvit i o manželovi Danielu Landovi, který je autorem muzikálu. „Nakonec jsem říkala autor,“ prozradila. Landa se byl na zkouškách muzikálu také podívat, s předběžným výsledkem je spokojený. „Máme strašně podobné cítění, jinak by to nefungovalo. A už také nemám takové ego. Když řekne, že ho to nebaví, tak jsem okamžitě schopná to změnit,“ objasnila.

V našem rozhovoru padl i dotaz na to, jaké měla léto. Proběhlo vyloženě pracovně. „Přes týden jsem byla tady v divadle na zkouškách, o víkendech měl Dan koncerty na festivalech Hrady. Ani nevím, že léto bylo. Dan měl volněji, takže se věnoval svému novému hobby, létání. Jednou už mě svezl, ale trošku se bojím výšek. Slíbila jsem mu, že nejpozději do příštího jara s ním poletím do Ostravy,“ prozradila.

Další články

Načítám