Hlavní obsah
Článek

Rozloučení s Karlem Heřmánkem (†76) mělo být oslavou na jeho počest, jak stálo i v pozvánce od Divadla Bez zábradlí, kde poslední rozloučení s hercem v sobotu probíhalo. Rodina nechtěla, aby příchozí truchlili, ale dali si na něj skleničku. To ale Dana Morávková (53) nedokázala.

„To opravdu nejde. Já s Karlem prožila úžasných pětadvacet let. Partneřili jsme spolu, režíroval mě. A je to, jako by mi odešel někdo z rodiny. Vím, že si nepřejí, abychom truchlili, ale asi si to musíme všichni v sobě odžít,“ svěřila během nejsmutnější události, kterou ve svém domovském Divadle Bez zábradlí prožila.

O tom, že se s Heřmánkem něco děje a uvažuje o dobrovolném odchodu ze života, neměla ani tušení. A to byla jednou z posledních, s kým se před svou sebevraždou v sobotu 26. srpna pracovně setkal. „Ve čtvrtek předtím jsme připravovali, kdy ten další týden začneme zkoušet. Byl to pro mě absolutní šok, protože vím, že se na to zkoušení moc těšil. Během srpna jsme spolu hráli i dvě představení, byl v pořádku a plný smíchu a těšil se na další práci,“ prozradila Dana.

Herečka v našem rozhovoru zavzpomínala na první setkání s Heřmánkem, které se odehrálo před pětadvaceti lety, i na jejich společnou práci. „Dával mi jednu krásnou roli za druhou. Měla jsem moc ráda představení Láska anebo Jistě, pane premiére. To byl jeho herecký koncert. Hrát s ním na jednom jevišti byl dárek,“ vyznala se.

Další články

Načítám