Hlavní obsah
Článek

Vítězka Miss Czech Republic 2023 Justýna Zedníková (22) uspěla na mezinárodní soutěži krásy Miss Supranational, která se konala v Polsku. Kráska skončila v konkurenci 67 dívek z celého světa na senzačním třetím místě. Vítězkou se stala Indonésanka Harashta Haifa Zahra, druhé místo putuje do USA za Jennou Dykstrou.

Zedníková měla Česko původně reprezentovat na Miss World, kvůli covidové pauze ale odjela na soutěž předloňská vítězka Krystyna Pyszková (25), která Miss World nakonec vyhrála.

Missky absolvovaly přehlídku v plavkách i večerních róbách a také pohovor s porotou. Okouzlovaly také v národních kostýmech.

Ten si pro Zedníkovou připravil kreativní ředitel Miss Czech Republic a designér Sam Dolce. „Kostým je výsledkem pečlivé práce a je navržen tak, aby důstojně reprezentoval naši zemi na mezinárodním pódiu. Národní kostým „Holka modrooká“ představuje výjimečnou fúzi české tradice s evropskou klasikou a inovativním světovým designem. Inspirací tohoto modelu byla lidová česká píseň, hluboce zakořeněná v našem kulturním povědomí již od raného dětství,“ informoval Sam Dolce ještě před začátkem soutěže.

Zedníková patří k našim úspěšným modelkám. Po světové soutěži se chce navíc opět vrátit do školy, kterou přerušila.

„Pár prací jsem musela kvůli světové soutěži zrušit, tak doufám, že mě to nějak neovlivní do budoucnosti. Také jsem stopla studium, abych se tomu mohla věnovat naplno, a plánuji se vrátit zpátky. Už tedy ne na vysokou školu ekonomickou, ale na učitelství,“ řekla nedávno Super.cz Zedníková.

Další články

Načítám