Hlavní obsah
Článek

Bývalý britský premiér Boris Johnson si pustil pusu na špacír. Ve svých memoárech se dotkl mimořádně citlivého tématu. A to královské rodiny. Johnson neváhal porušit protokol a pustil ven informaci o příčině úmrtí britské královny Alžběty II. (†96)

Ta podle oficiálních zpráv zemřela na stáří, ve skutečnosti prý ale měla rakovinu kostí. „Věděl jsem zhruba rok či o něco déle, že měla nějakou formu rakoviny kostí, a její doktoři se obávali, že by se její stav mohl kdykoliv prudce zhoršit,“ prozradil Johnson ve svých pamětech.

Úryvky z knihy nyní zveřejňuje britský Daily Mail. Královská rodina dle svých zvyků mlčí a zprávy nekomentuje. Samotný Johnson ale zdůraznil, že když se s královnou osobně potkal, tak byla její mysl „nemocí nedotčená“.

Zatímco královna Alžběta II. o své nemoci nikdy veřejně nemluvila, její syn král Karel III. (75) naopak ano. O své rakovině informoval veřejnost letos v únoru. O měsíc později o rakovině promluvila i princezna Kate (42), která prozradila, že po lednové operaci břicha podstupuje preventivní chemoterapii.

Další články

Načítám