Hlavní obsah
Článek

Už mnohokrát byla nucena vysvětlovat, že ona není vlastníkem paláce Lucerna v Praze. Bývalá první dáma a herečka Dagmar Havlová (71) je i tentokrát konfrontována s kroky své švagrové a slovenské jmenovkyně, se kterou si ji stále pletou.

Vlastníkem Lucerny totiž byla vdova po Ivanu Havlovi Dagmar Havlová, rozená Ilkovičová. Kvůli stejnému jménu byla herečka často zaměňována se švagrovou svého manžela Václava Havla. Havlová nyní prodala většinový podíl v pražském paláci Lucerna za téměř miliardu korun skupině BTL, jí zůstala čtvrtina.

Česká herečka se rozhodla k celému obchodu vyjádřit a opět vysvětlit záměnu jmen. „Už je to téměř 30 let, co jsem z docela proslaveného jména Veškrnová udělala Havlovou. A přesto mi píšete o prodeji paláce Lucerna. Tu jsem nikdy nevlastnila!!! A miliarda se mi nikdy nedostala a nedostane do ruky, nemějte obavy,“ uvedla na sociální síti požádala o to, aby k záměně se švagrovou jejího zesnulého muže už nedocházelo.

„Už si nás, prosím, nepleťte. Jsme zkrátka dvě Dagmar Havlové!!! Jedna ze Slovenské republiky a jedna z České republiky. A já jsem docela ráda, jestli se s Lucernou bude něco dít. Její stav znepokojoval v konci života i mého manžela. Byl to přece jen klenot české rodiny Havlů. Tak snad se dočkáme, že peníze na rekonstrukci Lucerny, které měla přinést též nedávná dražba manželových věcí (nevím jakou záhadou vlastněných slovenskou DH), se dostanou, kam mají. Hezký den, Vaše Dagmar Havlová Veškrnová,“ dodala ve svém vyjádření herečka.

Další články

Načítám