Hlavní obsah
Článek

Těžko si představit, co musel zažívat manžel Michaely Duffkové v době, kdy její závislost na alkoholu vrcholila. Ondřej Duffek při své ženě stál v těch nejhorších chvílích a po jejím boku stojí i teď, když se jí náramně daří.

„Okamžiků, kdy jsem si říkal, že už to nedám, byly spousty. Vztahuje se to samozřejmě k době před tou léčbou. Nad vodou mě drželo naše dítě, starší dcera, a samozřejmě i láska k manželce. Nejsem typ, který by hned toho druhého opouštěl a zavíral dveře,“ řekl Super.cz manžel úspěšné autorky.

Ve filmu Zápisník alkoholičky, který je inspirován stejnojmennou knihou, hrají velkou roli i rodiče manžela hlavní hrdinky, kteří s velkými obavami sledují, jak dramaticky se život jejich syna proměňuje. Zajímalo nás proto, jak tomu je ve skutečnosti. Jak závislost na alkoholu proměnila rodinné vztahy?

„Mé vztahy s rodiči jsou dobré,“ usmíval se Duffek. Když přišla řeč na jeho ženu, zvážněl. „Co se Míši týče, jsou respektující. Nějakým způsobem se nestýkají, ale děti tam jezdí, na návštěvy, na hlídání. Myslím, že je to v rámci vzájemného respektu,“ shrnul.

„Fandí nám, vědí, že děláme dobrou věc. I když nějaký čas trvalo, než přijali fakt, že jsme šli s kůží na trh. Přece jen tu pořád není běžné o těchto věcech a problémech mluvit a řešit je veřejně. Navíc rodiče jsou přece jen jiná generace, všechny ty změny vnímají trochu jinak,“ doplnil.

S manželkou aktuálně vedou centrum, které pomáhá lidem v boji se závislostí, a rodinný podnik prý šlape víc než dobře. Občas prý narážejí na nedůvěru nebo kritiku, už proto, že léčba něco stojí. Veřejnost stále ještě nepřijala fakt, že se léčba závislostí může platit a že ji celou nehradí zdravotní pojišťovny.

Na křtu knihy Zápisník nealkoholičky, kde Michaela vypráví o životě bez alkoholu, nechyběla ani její filmová představitelka Tereza Ramba. Dorazil i herec Jan Plouhar a také starší dcera Duffkových.

Zajímalo nás, jak to má Ondřej s pitím. „Vyloženě abstinent nejsem. Alkohol si dám výjimečně. Míša to nemá ráda. Nehledě na to, že druhý den moc nefunguju, když se předtím napiju,“ prozradil v rozhovoru pro Super.cz.

Další články

Načítám