Hlavní obsah
Článek

Oslovuje ji řada charitativních organizací, nicméně už si pečlivě vybírá, s jakou spolupracovat. „Asi není dobré, když se člověk spojuje s více charitami, i když by všude rád pomohl,“ vysvětluje zpěvačka Anna Slováčková (29). „Je lepší si vybírat, protože to zase může přilákat jiné lidi, než když se všude objevují stejné tváře,“ upřesnila.

My si s Aničkou povídali před jejím vystoupením na galavečeru nadačního fondu Šťastná hvězda. „Když se jedná jen o vystoupení, myslím, že to tolik nevadí. K této nadaci mě přivedl můj kamarád David Novotný a už jsem s ní v minulosti spolupracovala. Něco jiného by bylo, kdyby mě chtěli jako tvář. Tou jsem pro spolek Pokoj v hlavě i na hlavě,“ objasnila Slováčková.

Tento spolek sdružuje pacientky se stejnou nebo podobnou diagnózou, jako má ona, které kvůli léčbě přišly o vlasy i další ochlupení včetně obočí. „Máme krásné paruky, šátky, turbany, lze si nechat hezky vytetovat právě i obočí. Aby nevypadalo jako slimáci, ale bylo takové, jako bylo naše přirozené,“ ukázala i na to svoje. Pacientky se i společně scházejí a probírají své příběhy a zkušenosti. „Je to vlastně jako skupinová terapie, když se sejdou ty super bojovné ženské. Je to léčivé a úlevné, když člověk zjistí, že v tom a na to není sám,“ míní. „Teď budeme mít otevření nového prostoru,“ dodala.

A jak se aktuálně Aničce daří? „Naložila jsem si až moc práce, tak jsem unavená, zpětně bych si za to nafackovala. Ale už se to trošičku uklidní, než začnou vánoční koncerty a vystoupení. Hlavně ten 8. prosince v Divadle Na Maninách. Na ty se hrozně těším, protože miluju Vánoce a miluju je oslavovat. Pořád mám chemoterapie, v tom se nic nemění. Zvykla jsem si, už jsou to takové moje kamarádky. Je to součást mě a nebudu s tím bojovat, musím s tím být nějakým způsobem kompatibilní, protože je to něco, co mi může pomoct,“ uzavřela.

3
fotky
Související témata:
nadace Šťastná hvězda

Další články

Načítám