Hlavní obsah
Článek

Stylista Luděk Šmehlík se pohybuje v módním průmyslu už dekádu. I proto se rozhodl tohle výročí oslavit svou první autorskou kolekcí, kterou světu odhalil na přehlídce v Ostravě, a s výsledkem i ohlasy je víc než spokojený.

„Bylo to fantastické. Vše, ale opravdu vše se podařilo podle představ. Je to až neuvěřitelné, děvčata vynesla každý model s patřičnou smyslností a energií. V kombinaci se světelnou show a výraznou hudbou to bylo dechberoucí finále Fashion Storm,“ svěřil se Luděk pro Super.cz a promluvil o inspiraci pro svou kolekci.

„Kolekce nese název Decade, tedy dekáda, a nejedná se o ucelenou kolekci. Je to jakási retrospektiva a zúročení mých více než deseti let zkušeností v módním průmyslu. V kolekci reflektuji prvky, se kterými jsem se za svou praxi stylisty setkal, a považuji je za lichotivé pro široké spektrum žen. Jedná se o návrat k tradiční siluetě ramen a pasu. Rád podporuji přirozenou a individuální krásu,“ řekl stylista a návrhář ke své tvorbě.

Na mole se objevilo několik známých českých modelek jako Natálie Kočendová (24), Hanka Dědková nebo Karolína Gorylová. Jednou z předvádějících mohla být i jeho manželka Vindy Krejčí, která má za sebou úspěchy nejen v modelingu, ale také moderování, například pořadu Sama doma. Na mole se ovšem neobjevila, protože o kolekci svého manžela neměla tušení.

„Manželku jsem nezapojil, protože o přehlídce a celé kolekci neměla ani tušení. Bylo to pro ni velké překvapení. Přece jen, zrovna teď jsme čerstvě absolvovali 11 společných let a po takové době je těžké ještě překvapovat. A já rád překvapuji a myslím si, že se mi to povedlo. Byla nadšená a dojatá zároveň. Když moderátor uvedl mé jméno, doslova jí spadla brada. Slyšeli jsme to až v backstagi,“ prozradil Luděk s úsměvem.

Pokud jde o jeho další plány, tak v navrhování rozhodně nekončí. Naopak chystá další kolekci na jaro a léto. „Další kolekcí bych rád oslovil široké spektrum žen, nehledě na věk nebo jakékoliv tělesné propozice. Pokud se to podaří podle představ, bude to opravdu skvělé. Rovněž plánujeme otevřít v brzké době studio a ateliér,“ dodal Luděk Šmehlík.

8
fotek
Související témata:

Další články

Načítám