Hlavní obsah
Článek

Na české bojové scéně se v poslední době řeší talentovaný, ale velmi problémový MMA bijec Tadeáš „Mawar“ Růžička, který je v podmínce kvůli vážnému napadení člověka. Soud ho konkrétně poslal na 11 měsíců do vězení s podmíněným odkladem na 40 měsíců. Avšak podmínku porušil, když se svými kamarády před několika dny napadl na koupališti muže.

„Trojice mužů začala slovně obtěžovat mladou dívku, které se následně zastal poškozený. Agresoři byli v přesile a začali na poškozeného plivat a následně ho i napadat,“ řekl policejní mluvčí pražské policie Jan Hrdina. Celý incident navíc měl mít rasistický motiv. I přes pokus o útěk policie všechny dopadla a je velmi pravděpodobné, že se Růžička vězení už nevyhne.

K dění kolem bijce se vyjádřil i uznávaný MMA zápasník a šampion Oktagonu Patrik Kincl, který si podobnou situací sám prošel. Za násilnou činnost strávil ve vězení 2 roky a rozhodně mu otevřely oči. „Většina z nás bojovníků není jako Tadeáš Růžička. Většina, ne-li všichni, odsuzuje to, co se kolem něj děje. Je nám z toho na blití. Jinak to asi nejde říct,“ řekl Kincl hned z úvodu na youtube, kde věnoval Růžičkovi vzkaz.

„Chodil jsem v podobných botách. Chtěl jsem být v očích okolí frajer, drsňák a chtěl jsem si tak vydělávat peníze, abych mohl ten sport dělat bez práce, protože se mi ani nezdálo o těch podmínkách, jaký jsou dneska a k jakým ses dostal ty. Nerozumím tomu, jestli k někomu vzhlížíš, nebo se stavíš do role, že budeš ten drsňák a velký frajer, což s tím samozřejmě souvisí, jak tě teď to okolí plácá po ramenou,“ uvedl Kincl se slovy, že jeho okolí už zřejmě nějaké zkušenosti s kriminálem má a pochybuje, že by se tam někdo chtěl dobrovolně vrátit.

„Mám to za sebou, dva roky. Tam je člověk úplně stejný idiot, protože tam sedí se samými idioty. Vezme ti to kus života, jsi úplná nula. Tadeáši, není to ten americký film. Pořád budeš ten idiot, co sedí v base. Ti lidé jsou schopný si tě povodit jako loutku a zatáhnou tě do prů*erů, z kterých se už nevymotáš, zas budeš lítat v tom fetu, bude to ten kolotoč a celý život prosedíš v kriminále, pokud s tím nezačneš něco dělat,“ řekl Patrik, dle kterého se na Tadeáše všichni pochlebovači v těžkých chvílích stejně vykašlou.

„Ve třech lidech otravovat a osahávat mladou holku, to je strašná ubohost. A když se jí zastane borec, který viděl fitko maximálně na fotce… Ten borec měl větší koule než vy všichni tři dohromady a vy ho tam ještě sesekáte,“ vyjádřil se k poslednímu napadení.

„Jak říkám, jestli ti někdy zas ujedou nervy, budeš to ze sebe potřebovat dostat a nebude ti stačit pytel v gymu, tak mi zavolej. Potkáme se u nás a vyřešíme to, aniž bys byl v prů*eru. A věř mi, že to myslím dobře,“ dodal Patrik Kincl, kterému se před několika měsíci podařilo porazit i Karlose Vémolu (39).

Další články

Načítám