Hlavní obsah
Článek

Vedle judisty Lukáše Krpálka se stala vlajkonoškou české olympijské výpravy šestadvacetiletá lukostřelkyně Marie Horáčková. Sympatická tmavovláska vrátila českou lukostřelbu na světovou úroveň, když se loni stala na světovém šampionátu v Berlíně mistryní světa.

Brunetka kráčí na poli sportu ve stopách svých rodičů. V lukostřelbě reprezentovala na olympiádě v Pekingu v roce 1994 i její maminka Barbora, která bohužel po devítiletém boji v roce 2018 podlehla rakovině. Mariiným trenérem je její tatínek Zdeněk.

Horáčková se účastnila už olympiády v Tokiu, kde ovšem nezazářila, obrat v její sportovní kariéře přišel s loňským úspěchem na mistrovství světa v Berlíně. I když je po čtvrtečních rozstřelech jisté, že spolu s kolegou Adamem Li neprošli do osmifinále mixu, fanoušci věří, že Marie uspěje v individuální soutěži.

Soukromí se lukostřelkyni prolíná s profesí, i co se partnerských vztahů týče. Už několik let je jejím přítelem kolega ze stejného sportu, Slovinec Staš Modic. A kdybyste chtěli Marii popřát k narozeninám, má je 24. prosince.

4
fotky

Další články

Načítám