Hlavní obsah
Článek

V Paříži v pátek začaly olympijské hry. Odstartovaly zahajovacím ceremoniálem, který byl unikátní v tom, že neprobíhal na stadionu, ale na řece Seině a v jejím okolí, podél břehů.

Jednou z prvních interpretek zahájení byla Lady Gaga (38), která vystoupila jako kabaretní umělkyně. Ke břehu Seiny sešla po schodech na vysokých jehlových podpatcích, oblékla černý korzet, kraťasy a punčochy. Do černé byli oděni i její tanečníci, výraznými prvky pak byly velké růžové střapce a obrovské vějíře z peří.

Samotní sportovci se fanouškům představili na lodích. „Olympijská“ flotila čítala na stovku plavidel, během asi šestikilometrové trasy lodě minuly nejvýznamnější pařížské památky jako Notre-Dame či Louvre.

Během ceremoniálu vystoupil bezpočet účinkujících: Zpěváků, gymnastů, tanečníků či hudebníků, kteří svými performancemi připomněli nejdůležitější francouzské osobnosti, umělecká díla i historické události.

K dalším celebritám, které se ceremoniálu zúčastnily, patří např. Pharell Williams, Snoop Dog, jenž se zúčastnil štafety s olympijskou pochodní, dále Anna Wintour, Boris Becker, Ariana Grande, Serena Williams či John Legend s manželkou Chrissy Teigen.

Další články

Načítám