Hlavní obsah
Článek

Hrával v kapele Raketa s Bořkem Slezáčkem (57), pracoval jako novinář a marketingový specialita a teď se věnuje koučingu. Nicméně nejdobrodružnější část života prožil David Shorf během své služby v izraelské armádě. Na tu vzpomíná v knize Sloužil jsem v Gaze.

„Vyšla až teď, i když jsem v izraelské armádě sloužil už skoro před dvaceti lety, ale došlo k událostem 7. října. Byly to nejsilnější události mého života a pamatuji si je zcela jasně,“ ujistil nás Shorf, který dostal povolávací rozkaz, když se vzhledem ke svým předkům vypravil po studiu na vysoké škole z Ostravy do Izraele, stal se izraelským občanem a začal tam studovat.

Je to český pohled ostravského kluka, něco mezi Švejkem a Černými barony. Ať si někdo nemyslí, že je to nějaké hraní na vojáky. Když jsem dostal povolávací rozkaz, původně jsem přemýšlel, jak se z toho vyzuju, ale nešlo to. Nakonec jsem si řekl, že to možná bude k něčemu dobré. A bylo. Je to jedna z nejsilnějších vzpomínek, co mám,“ řekl Super.cz Shorf, který během základní vojenské služby sloužil na západním břehu Jordánu i v Gaze.

„Když je vám málo let, myslíte si, že jste nesmrtelný a že se vám nic nemůže stát. Armáda mě z toho vyvedla, i když jsem si původně myslel, že to bude prostě jen dobrodružství. Až pak jsem si řekl, že jsem ten experiment trochu přehnal. Třeba když kluk na základně v Gaze dostal kulku do břicha. Tehdy jsem z toho ale neměl noční můry, ty přišly až později. Dneska už vím, že když mě dva roky po odchodu z armády bolel žaludek, bylo to propojené,“ dodal.

Všechny životní zkušenosti ho dovedly i k současné profesi vztahového kouče. „Vzal jsem si za ženu adiktoložku, která si založila terapeutické centrum. Dostal jsem se k tomu, co mě nejvíc naplňuje a dává mi smysl ze všeho nejvíc, co jsem v životě dělal,“ upřesnil David, jehož manželka, která zaujala svým velmi úsporným outfitem, když na křest dorazila v miniaturních šortkách a podprsence, ho přišla podpořit.

Další články

Načítám