Hlavní obsah
Článek

Andrea Sestini Hlaváčková (38) vnímá olympijské hry jako svátek sportu. Ostatně bývalá tenistka se na olympiádu kvalifikovala dvakrát a ve čtyřhře získala v Londýně se svou spoluhráčkou Lucií Hradeckou stříbro. Tenistkám se přezdívalo H+H a svět pobavily, když si pro svoje medaile přišly v holinkách.

Jak na své dvě účasti vzpomíná? „Jedna byla ve všem pozitivní, druhá ve všem negativní. Londýn byl překvapením, zázrakem a odměnou za celou moji kariéru a Rio byla ťafka. Bolelo to jak fyzicky, tak psychicky. Jako jedna z mála jsem si neodvezla tenisovou medaili a bylo mi to dlouho velmi líto. Bylo to asi i takové dno mojí kariéry, protože jsem se tam cítila asi nejhůř, co jsem se kdy cítila,“ svěřila se Super.cz Andrea, která už před nějakou dobou ukončila profesionální kariéru, avšak se svou bývalou spoluhráčkou je výborná kamarádka dodnes.

„Jsme v kontaktu a občas se i navštěvujeme. Například jsme se viděly minulý týden při společné práci. Naše cesty se dál prolínají. Navíc máme stejně stará miminka. Jsou od sebe narozená čtrnáct dní a zrovna jsem jí volala o radu. Smály jsme se, že jsem já ta ‚zkušenější‘ matka a jí nyní pediatrička všechno vysvětluje jako prvorodičce, zato mně už moc ne (pozn. red. – jako mamince druhého dítěte), takže pak vůbec nic nevím. Každé dítě je totiž jiné,“ řekla Andrea Sestini Hlaváčková s úsměvem.

Další články

Načítám