Hlavní obsah
Článek

Herec Martin Kraus si během své profesní kariéry získal přezdívku český Belmondo. Nyní je velká šance, že mu lidé začnou říkat jinak, a to Pažout. Nově totiž hraje Olivera ze slavného Románu pro ženy.

Ve filmové adaptaci Pažouta legendárně ztvárnil Marek Vašut (64). Pro Martina, který se v roli ukazuje v pražském Divadle Na Fidlovačce, je to tak velká výzva, co na to řeknou diváci. „Když mi tenkrát zatelefonovali, že se má dělat Michal Viewegh na jevišti, tak jsou prostě věci, které se neodmítají. Znám pochopitelně biják, byl jsem tehdy na průmyslovce a líbil se mi v kině. Film je na divadlo nepřenositelný, ale Jakub Vašek, režisér, udělal adaptaci na knížku, tak se mu to povedlo přenést a bude to stát za to,“ smál se Martin během rozhovoru pro Super.cz.

Nabízí se otázka, zdali se herec nebojí, že ho lidé budou porovnávat s Markem Vašutem? „Divák, který zná film a pak uvidí naše představení, tak nebude mít důvod to porovnávat. Mám dojem, že vždycky je film a divadlo úplně něco jiného.“

Diváci, kteří znají Martina z jeviště, vědí, že během představení nemá problémy s nahotou. Sám říká, že nahotu na divadle přitahuje. Jak se tedy herec udržuje fit, aby se nemusel stydět? „Já nesnáším posilovny, necvičím. Byl jsem asi dvakrát v posilovně a bylo to něco příšernýho. Nebaví mě tam na sebe koukat do zrcadla, zrovna když tam cvičím a hekám,“ dodal zvesela Martin Kraus.

Další články

Načítám