Hlavní obsah
Článek

Na tanečním parketu trénuje Patrik Hartl (48) už pár týdnů. Zatímco jeho kolegové mají ambice protančit se ve StarDance co nejdál, spisovatel bude prý rád, když vydrží do prvního kola. Zrazuje ho totiž tělo.

„Já se chci dostat do prvního kola,“ řekl se smíchem Patrik Hartl na parketu. „Moje tělo je zanedbané, musím se snažit, abych se celý dal do kupy, a pokud vydržím tuhle zátěž do poloviny října, tak budu fakt machr a budu na sebe hrozně pyšný, dál se fakt nedívám, protože už tohle je pro mě hrozný záhul,“ dodal oblíbený spisovatel.

Po boku tanečnice Terezy Pruckové zvládá trénovat dvě hodiny denně. Víc mu jeho tělo nedovolí. Nohy má už teď ztuhlé jako kámen, což jsme si mohli na vlastní kůži ověřit. „Nohy mám tvrdý, no sáhněte si,“ předvedl nám Patrik Hartl na tréninku svá stehna. „Jak tady skončím, tak se musím okamžitě najíst, jinak omdlím. A pak si musím okamžitě lehnout, protože se nemůžu už hýbat,“ popsal své stavy Patrik po tréninku. Spolu s pohybem také hubne, musí tak dohlížet i na to, co jí, aby se jeho váha nedostala příliš daleko.

Tereza Prucková i tak svého tanečního partnera jen chválí. „Patrik předčil má očekávání, netušila jsem, jak bude šikovný. Chroustá to v hlavě a do těla mu to jde. Ze standardu jsem nadšená a v latině jsme tančili sambu a zdá se, že by mohla být nespoutaná. Patrik se ničeho nebojí,“ ohodnotila Tereza taneční úsilí známého autora.

Patrik Hartl si letos na jaře způsobil zranění a musel na operaci. I nadále je tak pod dohledem lékařů. „Pořád jsem pod dohledem fyzioterapeutky. Ta mě dává dohromady. Říká, co mám dělat, abych to vydržel. Bez toho by to nešlo,“ svěřil se Patrik.

Další články

Načítám