Hlavní obsah
Článek

Temperamentní Nikol zamíří z Velvar do malého domku v obci Koberovy do rodiny s pohodlným životním stylem. Už po příjezdu je na rozpacích a neví, jestli se má smát, nebo brečet. Nepořádek před domem bude ale jen začátek její Výměny manželek.

Rodina z obce Koberovy poblíž Turnova si pronajímá starší domek, který postupně opravuje. Martině je 44 let a v době natáčení je bez práce. Její muž Honza (40) je na úřadu práce. Spolu mají pětiletého syna Dádu. Do rodiny přijede Nikol (48), která s partnerem žije v pronajatém bytě ve Velvarech a spolu vychovávají děti Tadeáše (18), Viktorii (16) a Mikuláše (9). V nové domácnosti ji bude čekat spousta překvapení.

Hned po příchodu do domu zjistí, že se v domácnosti kouří. „Nemusím se zouvat a asi radši budu dýchat pusou,“ řekne hned ve dveřích. „Já si nemůžu pomoct, ale všechno smrdí kouřem,“ udivuje se Nikol, které smrdí nejen byt, ale přijde jí zakouřené i prádlo. Největší překvapení na ni pak čeká v obývacím pokoji, kde jsou na zdi akty Martiny.

„Teda já sama kouřím, ale ne v baráku. Ta sedačka je naprosto šílená, a to bych se styděla, tak má dobrý sebevědomí, tak jí to budu přát,“ ohodnotí fotografie místní maminky. „Ty fotky, to mě překvapilo. Je to hezký v ložnici, ale mít to v obyváku a před tím dítětem, je to hnusný,“ ohodnotí snímky Nikol. „Já si myslím, že manželka nemá špatnou postavu,“ dodá manžel Honza.

Hned druhý den se Nikol pustí do generálního úklidu. Do práce zapojí Honzu. Podaří se jí ho vytáhnout na výlet na rozhlednu. Při rozhovoru zjistí, že Honza byl za podvod půl roku ve vězení. Velkým tématem bude i špatný zdravotní stav psa, o kterého se rodina stará.

Další články

Načítám