Hlavní obsah
Článek

Herečka Dana Syslová (78) je známá jako žena, se kterou se osud příliš nemazlil. Nikdy například nepoznala svého tatínka.

„Maminka byla v Reichu na práci, tam se zamilovala do francouzského zajatce. Chodili spolu, až si mě udělali, ale do toho přišel konec války, ona chtěla domů, on chtěl domů a nějak to špatně dopadlo. Věděl o mně, že existuju, že jsem se narodila, že jsem holčička, ale ten vztah pak šel do ztracena. Bohužel jsem se chtěla matky zeptat, ale jako malou mě to nenapadlo, baby u nás byly silné osobnosti a ten mužskej, tatínek, mi vůbec nechyběl. Až když jsem dospěla, chtěla jsem se ptát, ale to už nešlo, protože máma umřela,“ zavzpomínala herečka v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Tatínka jí, dle jejích slov, později nahrazoval její manžel, herec Vlastimil Hašek (†63), známý např. ze seriálu Malý pitaval z velkého města. Zemřel ale už v roce 1992.

„Jak jsem byla bez toho tatínka, zpočátku mi ho nahrazoval. On byl o hodně let, skoro o osmnáct, starší. Měla jsem pocit takový ochrany. Tak dlouho o mě pečoval, až mě zbouchnul. Neměli jsme vůbec žádné společné zájmy. On byl kavárenský typ, miloval kavárny, hospody. Zpočátku jsem s ním na to pivo chodila, ale protože jsem se s jeho kamarády nudila, šla jsem se projít. On se tam vykecal a pak jsme společně třeba trávili večer. Já byla holka z venkova, ale jeho dostat na procházku do přírody, to bylo příšerný. Tu ho škrábla větvička, tu muška letěla. Byl nejradši doma nebo v hospodě nebo v divadle. Byli jsme opravdu velmi rozdílní, ale přesto nám to fungovalo,“ dodala Dana Syslová.

4
fotky

Další články

Načítám