Hlavní obsah
Článek

Tři nejstarší děti herce Bolka Polívky (75) už v otcových stopách jdou. Vladimír, kterého má s Chantal Poullain (68), i Anna, jejíž maminkou je Evelyna Steimarová, jsou úspěšnými herci. Kostýmnímu návrhářství a divadelní režii se věnuje Kamila Polívková.

Jak nám Bolek na křtu knihy své exmanželky Chantal svěřil, rodinná tradice zasáhla i jeho další tři potomky, které má s poslední manželkou Marcelou. „Ze svých dětí jsem nadšený, někdy mi to až vhání slzy do očí,“ přiznal.

Franta teď maturoval. Hraje na trumpetu a je raper, mají takovou partičku a skládá i texty. Má i smysl pro srandu, což má Jenda taky. Hrál basketbal, s Tygry Brno byli mistry republiky. Mám z něj radost. Teď se dostal na JAMU na fyzické a autorské divadlo. U nás se to Jamákama a Damákama hemží. Marianka bude maturovat příští rok,“ pochlubil se.

Z toho, že ho děti následují v profesi, má radost. „Vidí nás, že všichni někde hrajeme nebo něco píšeme a vytváříme, tak jim to připadá jako přirozený způsob života. Snažím se, aby byli divadelníci a nespecializovali se na jeden obor. Když na to mají chuť, ať si to zkusí. Oni si nabijí držku, ne já,“ neodrazoval je od nejistého povolání.

Povídali jsme si i na téma herectví. Bolek už se tolik nepřepíná. Aktuálně natáčí s Janem Hřebejkem. Kvůli roli se také nechal ostříhat. Současně také hraje divadlo a zkouší. „Ale už nedělám všechno najednou. Ve dny, kdy točím, v divadle nehraji a naopak. A když budu mít v natáčení prodlevy, protože tam se pořád čeká, tak si přečtu knížku od Chantal,“ vysvětlil.

Další články

Načítám