Hlavní obsah
Článek

Anička Slováčková (28), která statečně bojuje s rakovinou, o svém boji otevřeně mluví. I o tom, že je v péči psychologů a také o využití paliativní péče. Právě to mnohé lidi vyděsilo, protože si většina z nich představuje, že lékaři doporučí tuto péči lidem, aby se smířili s koncem…

„Na paliativní péči jsem měla spoustu dotazů. Myslím si, že se jí každý lekne hned, jak mu ji lékař doporučí. Ale to, že ji navštívíte, nemusí nutně znamenat to nejhorší. Naopak. Mně osobně tahle zkušenost šíleně moc pomohla a uklidnila mě,“ vysvětluje Anička Slováčková.

„Pomohla mi utřídit si priority, dát si věci do pořádku, ale taky mi ukázala, jak třeba o nemoci mluvit s mými blízkými, a nebo to, že být autentická má svůj smysl, a to, že mi není dobře, není slabost. Opravdu se není čeho bát, a pokud vám lékař něco o paliativní péči nadhodí, nebojte se to zkusit,“ radí zpěvačka, která rozhodně dál bojuje a věří, že i podruhé zákeřnou rakovinu porazí.

„A pamatujte si, že se každý den můžou všechny naše cesty měnit. To, co se dneska zdá jako jasně černobílá cesta, tak zítra může mít stovky odstínů. Tím se vždycky uklidňuju,“ dodala.

Další články

Načítám