Hlavní obsah
Článek

V krematoriu v pražském Motole proběhlo poslední rozloučení s Rudolfem Jelínkem. Herec zemřel v nemocnici v České Lípě ve věku 89 let.

Pohřeb měl dvě části. Nejdříve se mohla rozloučit široká veřejnost a následně se síň uzavřela pouze pro rodinu, přátele a herecké kolegy. Rozloučit se přišla například herečka Jiřina Bohdalová (93), která pronesla před rodinou smuteční řeč.

Dorazil také Bolek Polívka (75), Jaroslav Satoranský, Ladislav Frej, Ivana Andrlová nebo Igor Bareš (58) se svou ženou Antonii Talackovou. „V Divadle na Vinohradech odvedl obrovský kus práce. Ale také v seriálech a ve filmech. Zejména Smrt v sedle a samozřejmě i v seriálu Třicet případů majora Zemana. V Divadle na Vinohradech vydržel 32 let a odehrál přes 70 velkých rolí. To je, myslím, na život jednoho herce dost,“ uvedl Bareš.

„Mám to úplně stejně. Byli jsme spolu v angažmá a já ho měla úplně nejradši ve filmu Atentát,“ dodala jeho žena Antonie. „Rudla si nikdy nehrál na hvězdu. Vždycky to byl poctivý a bezvadný herec, měl jsem ho jako kolegu strašně rád,“ řekl herec Ladislav Frej (82).

Rozloučit se přišla také herečka Barbora Munzarová, která se ale nezdržela. Dala květiny a odešla. „Hrála jsem s ním na Vinohradech. On hrál Otce Scholastika a my se na tom nádherném jevišti potkali. Vzpomínám na něj s největší úctou,“ svěřila se Bára.

Další články

Načítám