Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Ben Cristovao (37) je známý svým zdravým přístupem ke stravování. Už přes osm let je navíc vegan, což je neoddělitelnou součástí jeho životního stylu.

„Už je to osm let. Neměl jsem žádnou pauzu. Jakmile si člověk ty priority a hlavu srovná tak, že si řekne, že tohle je kamarád, tak se to potom těžko vrací zpátky. Je to ekvivalent toho, jako kdybych začal jíst psy. Není to jednoduché, jakmile jednou vidíte, že je to hezká a myslící bytost, tak už se těžko vrací, alespoň mně,“ svěřil se Ben Cristovao Super.cz s tím, že už si za dobu svého přístupu k zdravému životnímu stylu vyslechl i několik mýtů, které kolem veganství kolují. Co na ně říká?

„Žiju takhle už přes osm let, za tu dobu jsem si prošel všemi mýty, co by se mi měly stát a je to vyloženě k smíchu. Vidím, že jsem zdravý, dokonce až moc, a vidí to lidé kolem mě,“ řekl hudebník a sportovec.

Není ovšem vyloučené, že se jednou setká s milovanou polovičkou, které veganství vyhovovat nebude a ve společné lednici pak budou mít veganské produkty, ale třeba i maso. To se Benovi zatím nestalo, ale věří, že kdyby k tomu došlo, tak se domluví na nějakém kompromisu.

„Zatím se mi nestalo, že bych se potkal s někým, kdo by si ke mně do ledničky chtěl dát maso a podobně. Pokud nějakou takovou ženu někdy poznám, tak věřím, že se dohodneme na tom, že to nemusí být v té ledničce. Ale jinak nepatřím k těm, kteří by někoho do něčeho nutili. Myslím si, že si k tomu člověk nemusí nebo může dojít sám,“ dodal Ben na brunchi, který připravoval z veganských produktů.

Související témata:

Další články

Načítám