Hlavní obsah
Článek

Do pomoci lidem postiženým ničivými záplavami se pustí i celebrity, které neváhaly na poslední chvíli měnit svůj program, aby přislíbily svou účast na narychlo zorganizovaném benefičním koncertu pro severní Moravu.

Koncert uspořádá v sobotu 28. září Český rozhlas, který narychlo sháněl známé osobnosti, které by na koncertě vystoupily. Akci propůjčilo zdarma své prostory Národní divadlo, konkrétně Státní opera.

„Začali jsme kontaktovat nejrůznější umělce, zpěváky, osobnosti, kamarády, kdo má čas a přijde, byť na pár minut, podpořit slovem nebo písničkou,“ řekl Super.cz Aleš Cibulka, který celou akci odmoderuje.

Nakonec se podařilo sehnat pestrou škálu umělců od zpěváků po herce, chybět nebude ani jeptiška. Benefiční akci si bez nároku na honorář nenechají ujít Václav Neckář, Jitka Molavcová, Petr Malásek, Iva Janžurová, Dagmar Pecková, Petr Janda, Bára Basiková, Michal David, Halina Pawlowská, Štefan Margita, Tereza Kostková, Xindl X, Anička Slováčková, David Deyl, Petr Kolář, Jan Smigmator, Ondřej Ruml, Milan Peroutka, Jindra Polák, Kateřina Marie Tichá, Tereza Balonová, Radin Schwab, Radkin Honzák a sestra Angelika.

Sehnat takto pestrou sestavu ale nebylo vůbec jednoduché. „Díky desítkám telefonátů mám teď přesný přehled o českém šoubyznysu - kdo točí, kdo hraje, kdo je na dovolené,“ smál se Cibulka.

„Bára Basiková tři dny točí televizi a vystupuje v Táboře. Přesto dopoledne sedne do rozhlasového auta, odjede do Prahy, zazpívá a vrací se zpět. Celou akci podpoří i Iva Janžurová, Štefan Margita změnil svůj program a přijde zazpívat Ave Maria, Státní opera bude slušet i Dagmar Peckové. Milan Peroutka hned kontaktoval svou kamarádku Aničku Slováčkovou, ta bez rozmyšlení kývla. Jen musí být hned v úvodu, protože pak přejíždí na koncert. Včera se ozvala Jitka Molavcová, že si vše zařídila a že přijde zazpívat. Plakáty a upoutávky už jsou ale vyrobené, tak jsem se jí ptal, jestli jí nebude vadit, že tam nebude, a ona nádherně odpověděla, že ne, že jí nejde o to, být na plakátech, ale o to, pomoci,“ pochvaloval si spolupráci s osobnostmi Cibulka.

Všichni samozřejmě vystoupí bez nároku na honorář. „Je neskutečné, jak, když je to potřeba, dokážou lidé táhnout za jeden provaz, změnit si plány a prostě přijít pomoci,“ pochvaloval si Cibulka. Výtěžek benefiční akce půjde na pomoc domovům pro seniory v postižených oblastech.

Další články

Načítám