Hlavní obsah
Článek

Moderátorka Barbora Černošková (42) se koncem září rozloučila s redakcí sportu na České televizi, kde působila dvacet let. Na veřejnoprávní stanici bude působit už jen jako externistka, a to v pořadu Sama doma.

Poslední moderování Branek, bodů, vteřin bylo značně emotivní. Černošková na konci vysílání dostala kytici od kolegy a šéfredaktora redakce sportu Michala Dusíka (53), který jí vysekl obrovskou poklonu.

„Chtěl bych ti poděkovat nejen za sebe, ale za všechny kolegyně, kolegy, za celou redakci sportu. Jak se někdy říká, že Branky jsou taková výkladní skříň redakce sportu, tak v téhle výkladní skříni teď bude chybět velká profesionálka a také nádherná osoba. Z jedné věci ale mám radost. Že neodcházíš z obrazovek České televize, takže nikoliv sbohem, ale brzy na shledanou,“ řekl Dusík dojaté Černoškové, která se ke svému poslednímu dni v redakci sportu vyjádřila i svým fanouškům na sociální síti.

„Byla jsem připravená na všechny druhy emocí, ale na tu míru laskavosti od vás, diváků, opravdu ne. Krásné vzkazy, květiny a dárečky pro štěstí… Nečekala jsem to a bylo to opravdu dojemné. Když mě někdo zastavil při nákupu kávy, u oběda nebo na ulici, připadala jsem si až nepatřičně. Ale v téhle atmosféře jsem si zvlášť poslední Branky, body, vteřiny opravdu užila. Děkuju České televizi, že mi dala životní šanci. A vám, divákům, že jste mě přijali. Jste pro mě závazek, abych se snažila dál. Nebojte, mám plán! A jak říkával Ota Černý, když nám ještě vládnul pevnou a láskyplnou rukou: Díky a na viděnou,“ rozloučila se stylově Černošková.

Oblíbená sporťačka svůj konec ve sportovní redakci ČT oznámila začátkem září. Trefila se zrovna do třaskavého období, kdy se řešilo kontroverzní ukončení publicistického pořadu 168 hodin a následný odchod Nory Fridrichové z ČT.

„Když jsem všechno promýšlela, netušila jsem, že se trefím do trochu turbulentního období České televize. Nechci kvůli tomu svůj odchod uměle oddalovat. Těším se na svobodu, která mě čeká, a na to, že se budu muset postavit na vlastní nohy,“ řekla ke svému odchodu mimo jiné Černošková.

Další články

Načítám