Hlavní obsah
Článek

Ve věku 53 let zemřel hudebník a producent Paul Spencer, známý jako Dario G. Proslavil se tanečními hity především z 90. let. Skladba Carnaval de Paris se stala neoficiální hymnou mistrovství světa ve Francii 1998.

„Neztrácel optimismus až do samého konce, tohle ale byla bitva, kterou už nemohl vybojovat,“ informovala jeho rodina na oficiálním instagramovém profilu muzikanta, který podlehl rakovině tlustého střeva a konečníku.

„Zanechává po sobě nádherný hudební odkaz a mnoho šťastných vzpomínek,“ doplnili jeho blízcí.

I když poslední měsíce trávil hlavně na nemocničním lůžku, pořád byl v kontaktu s fanoušky. „Vím, že jste mi všichni prokázali ohromnou podporu, lásku a sílu. Cítím, že mám energii to porazit,“ vzkázal před pár měsíci.

Jak informovala BBC, letos se chystal poprvé koncertovat 25. května ve Swindonu, koncert kvůli zdravotním problémům nakonec odřekl. První velký taneční hit Sunchyme Spencer pustil do světa v roce 1997.

Ve Velké Británii se ho prodalo více než 600 tisíc kopií, poté následoval Carnaval de Paris. Skladba se stala neoficiální hymnou mistrovství světa 1998 a oprášena byla pro turnaj o čtyři roky později.

Další články

Načítám