Hlavní obsah
Článek

Natáčíte-li dobový film nebo seriál, přináší to s sebou nejedno úskalí. Pokud chce uspět nejen v Česku, musíte se pečlivě zamýšlet nad tím, koho obsadíte. Svoje o tom ví i Antonie Formanová, která se blýskla v minisérii Dcera národa coby Zdeňka Borovská.

„Zdeňka je mi blízká i vzdálená. Blízké jsme si tím vzácným rodem, co máme za sebou a který v řadě věcí určuje směr. Vzdálená mi je naopak tím, že jsme k tomu každá přistupovala jinak. Ona k tomu byla víc tlačená,“ řekla nám vycházející herecká hvězda.

„Obě si jdeme za tím, co chceme. Akorát ona v tom byla asi odvážnější a kurážnější,“ doplnila. Na rozdíl od Borovské, jejíž lásce s polským šlechticem Quidem Battagliou okolnosti vůbec nepřály, to měla s manželem Adamem Martincem o poznání snazší.

„Vzali jsme, máme se rádi, bohužel Zdeňce někdo jiný určil, s kým by měla být, v tomto ohledu jsem moc ráda, že jsem si to mohla určit sama,“ svěřila se nám Formanová, která se rozpovídala také o fenoménu posledních let.

V dobových filmech a seriálech se stále častěji objevují postavy, které by nikdo nečekal, a z hlediska historického je jejich angažmá přinejmenším sporné. Afroameričan se objeví i na plese v Dceři národa. Co na to Antonie říká, se dozvíte v rozhovoru Super.cz.

Související témata:
Antonie Formanová

Další články

Načítám