Hlavní obsah
Článek

Už dva roky se pohybuje ve světě modelingu. Narodil se jako Matěj a kariéru odstartoval jako nebinární model Matty Moore. Nyní už prochází tranzicí a mluví o sobě v ženském rodě. Jmenuje se Mia.

Od začátku své kariéry ale musela snášet i komentáře, které jsou opravdu za hranou. „Čtu i komentáře s výhrůžkami smrtí, že si mě najdou, a zatahují mi do toho rodinu. Je to velmi těžké, ale kompenzuji si to čtením dobrých komentářů,“ svěřila se v loňském roce Super.cz.

Na ženský rod během mluvení si chvíli musela zvykat. „Mně osobně to trvalo asi měsíc, než jsem si na to sama zvykla. Jsem překvapena, jak to mé okolí a moje agentura vzaly v pohodě. Moje ségry mě překvapily nejvíc. Ony jsou mladší a vyrůstaly s tím, že měly bratra, a teď mají sestru, a podporují mě velmi,“ prozradila nyní Mia Super.cz.

O své cestě mluví, protože chce inspirovat ostatní, kteří mají podobný osud jako ona, ale nemají odvahu ke změně kvůli okolí. „Tady v Česku se o tom moc nemluví a mělo by se o tom mluvit častěji. Je to normální věc, že si tím někdo prochází a neměla by se na to házet špína jen proto, že to někomu nevyhovuje. Jsem ráda, že můžu dalším lidem pomoci a inspirovat je v této cestě.“

S Miou jsme si povídali na castinzích Schwarzkopf Elite Model Look ČR 2024, kde se již podruhé mohou přihlásit muži, ženy a nebinární osoby. Kdyby Mie ale jako ženě nakonec modeling nevyšel, ví, co se životem. „Moje kariéra se točila kolem ženských prací, i když jsem byla nebinární. Buď mi to otevře dveře, nebo se vše utne. Já mimo modeling dělám sociální sítě, v tom bych pokračovala a vždy jsem si chtěla otevřít kavárnu. Studovala jsem na to školu, takže kdyby modeling nedopadl tak, jak chci, tak budu mít kavárnu, uvidíme,“ dodala v rozhovoru Mia Moore.

Související témata:
Mire Moore

Další články

Načítám