Hlavní obsah
Článek

Tak to se hodně (ne)povedlo! Andrej Babiš (70) promluvil o zkáze starého kontinentu a na pomoc si vzal knihu oblíbeného autora. Čekal, že lidi zaujme, a ve finále se i dočkal. I když jinak, než chtěl.

„Kronika zániku Evropy, tak se jmenuje kniha mého oblíbeného spisovatele Vlastimila Vondrušky. Kdo nevěří, že se dějiny opakují, ať si tohle určitě přečte. Stejná politika, stejné chyby, neschopnost a ignorování varovných signálů,“ prohlásil na sociální síti expremiér.

„Musíme jednat, než bude pozdě. A proto jsme založili novou frakci Patrioti pro Evropu v Evropském parlamentu, která má za cíl Evropu zachránit,“ doplnil s naléhavostí v hlase sobě vlastní.

Místo ovací, potlesků a palců nahoru se ale dočkal sžíravé kritiky a nepochopení. Ne snad že by lidé měli o Evropě tak růžové smýšlení a měli za to, že kráčí správným směrem. Vadil spíše Babišův oblíbený autor.

„Dost silně pochybuji, že si tohle vůbec přečetl?! Možná tak nadpis. Navíc autor je historik dost pochybných kvalit!“ vmetl mu Míra. „A nevadí vám, že Vondruška píše tendenční fikci? Ne, nevadí. Vyhovuje vám to. Ale to neva, ti vaši svědci toho beztak moc nečtou,“ poznamenal Martin.

„Myslím, že jste se tak akorát podíval na obrázky,“ přidal se Pavel. „Jsem netušila, že člověk, který v životě nepřečetl žádnou knihu, může mít oblíbeného spisovatele,“ usmívala se Jana.

„Rádoby historik, který píše tendenční historickou literaturu, která by se měla zalíbit všem. Bohužel překrucující fakta. Koho mi to jen připomíná,“ ptal se sám sebe Jakub.

Vypadá to, že tato sázka Babišovi příliš nevyšla. S knihou se pustil na hodně tenký led, který se pod ním záhy propadl. Příště už snad tolik riskovat nebude.

Další články

Načítám