Hlavní obsah
Článek

Soucit s oběťmi povodní a poděkování všem složkám záchranného systému i práci zastupitelů, to bylo tématem posledního příspěvku na sociálních sítích, který postoval předseda hnutí ANO Andrej Babiš (70). A dočkal se hodně rozporuplných reakcí.

„Přeju hodně štěstí a sil vám všem, kteří bojujete s velkou vodou. Zažil jsem povodně v roce 1997, 2002 a 2013. Umím si proto představit nejistotu, strach a obavy, které prožíváte. Naši hasiči, policisté a další složky IZS jsou skvělí, dělají maximum, aby ochránili životy našich spoluobčanů. Poděkování si zaslouží také starostové, primátoři a hejtmani za jejich nasazení. Jsme připravení všem občanům postiženým touto katastrofou pomáhat. Myslíme na vás,“ napsal bývalý premiér.

Řada jeho sledujících reagovala pozitivně, Babišovi děkují lidé za hezká slova. „Pane Babiš, Vy na rozdíl od Fialové vlády, mluvíte od srdce k nám českým lidem,“ míní stoupenkyně expremiéra Nadina. Za podporu a soucitná slova děkovala i Jarmila ze zaplavené Opavy. „To je podpora, ne jako ty pindy, že budeme silnější,“ srovnává uživatel pod jménem Daggg.

Nicméně další část připomněla zejména období covidové pandemie, kdy se podle nich tehdejší vláda zrovna nevycajchnovala. „Ale sim tě, kokto, MY děkujeme, že nic neorganizuješ a neřídíš, to bychom byli všichni zase úplně v pr…,“ reagovala paní Hana. „Se koukni, jak se zvládá katastrofa, ne jako Ty a covid. Se uč od toho Fialy,“ připojil se Jan. „A která země to zvládla bez obětí například? Myslím, že současná vláda by byla mnohem horší a tvrdší,“ oponoval Carlos.

Zvládnutí současné situace řada z Babišových sledujících chválí. „Díky za tuto vládu, která tu komunikaci zvládá na 1, na rozdíl od vás,“ anebo „Ještě klika, Andreji, že nejsi u moci. To by byl chaos,“ zaznělo mimo jiné.

Další články

Načítám