Hlavní obsah
Článek

Hned po návratu z dovolené v Thajsku, kde se Andrea Pomeje (36) vdala, se v dubnu chlubila další novinkou. Do rodiny přivítali nového zvířecího mazlíčka. Dýdžejka sdílela jedno video s roztomilým štěnětem Argem a následně bylo ticho.

Několik měsíců se i navzdory neustálým dotazům fanoušků, kde pejsek je a zda ho stále mají, nevyjadřovala. Po čtyřech měsících se rozhodla konečně promluvit. Andrea Pomeje s manželem Petrem byla podvedena obchodníky z množírny a celou situaci řeší s policií.

„Hned po návratu z Thajska začal Péťa koukat po inzerátech. Shodli jsme se, že bychom chtěli stafordského bulteriéra, hlavně z toho důvodu, že jsou hodní a mají max do 15 kilo. Bylo to pro nás zásadní, protože by 3 dny v týdnu byl u Péťových rodičů, kteří bydlí vedle nás, a ti by větší a náročnější plemeno nezvládli,“ svěřila se Pomeje, která si však pořídila na smrt nemocného pejska.

„Ani ve snu by nás nenapadlo, že za 24 hodin bude vše jinak. Druhý den přestal jíst, hodně spinkal a potom začalo intenzivní zvracení. Jeho stav se zničehonic stal kritickým. Pozdě v noci začal zvracet krev a my se ho rozhodli odvézt na nejbližší pohotovost,“ řekla Pomeje, která byla z informací naprosto v šoku. Bylo jim řečeno, že je pejsek zcela jistě z množírny a ať nepočítají s tím, že by noc přežil.

Následně začala Andrea Pomeje řešit vše kolem malého Arga. „Začal dvojí boj, o život Arga a náš o zastavení naprosto odporné lidské zrůdnosti. Druhý den jsem nedělala nic jiného než zjišťovala všechno okolo policie, právníků, neziskové organizace,“ svěřila se Pomeje, která byla vděčná, že si pejska po týdnu, kdy byl na klinice, mohli odvézt domů.

Následně však zjistili, že byla podvedena i v pravosti plemene a Argo je americký stafordský teriér, který má kolem 35 kilogramů. Přišly tak další náročné chvíle, dýdžejka věděla, že tak velkého pejska si nemohou nechat. „Začali jsme obvolávat přátele a hledat pro něho vhodné páníčky a taky se tak stalo. Po návštěvě, kdy bylo jasné, že jsou to ti praví lidé, začalo loučení,“ dodala Pomeje.

Související témata:

Další články

Načítám