Hlavní obsah
Článek

Co se seriálů týče, neměla Prima poslední dobou zrovna na růžích ustláno. Po neúspěchu Elišky a Damiána u diváků propadly i další novinky Zalez do spacáku, Vytoč mého agenta nebo Lež na pláži, na které tvůrci dost sázeli. Nepomohl ani další projekt, který diváky zavedl do chatové osady.

Poté, co programoví tvůrci nasadili seriál Chataři ze Švihova, který vysílá streamovací platforma Prima+, svitla naděje na zlepšení. „Myslím si, že jsem to psal z nějaké vypočítavosti, protože Češi jsou chatařením postižení. Měl jsem pocit, že to prostředí, zákonitosti a životní styl každý zná,“ nechal se slyšet režisér Michal Suchánek s tím, že některé role psal hercům na tělo.

„Náš seriál je hlavně o charakterech lidí, chatařů, kteří se setkávají na jednom místě, ale jejich životy, životní hodnoty a postoje jsou různé. Vycházel jsem z toho, co znám, postavy mají reálné předobrazy,“ doplnil. Jasnou představu měl už při castingu.

Například do role proutníka z Prahy obsadil scenáristu Petra Kolečka (40). Tady je podoba prý čistě náhodná. „On je pro mě velký herecký objev. Možná to vypadá, že je mu ta role psaná na míru, je tam docela dost věcí, které si prožil. Pravda je ale taková, že já jsem to psal dávno předtím, než se mu přihodily,“ vysvětlil s tím, že nešlo o prvoplánový kalkul. Kolečkovu partnerku ztvárnila Iva Pazderková (44).

Diváci se dočkali také slavných rodinných klanů, díky kterým mohl nový projekt zabodovat. Kromě vlastní dcery Bereniky Suchánkové do seriálu obsadil i manžele Adélu Gondíkovou (51)Jiřího Langmajera (58), Igora Chmelu a Janu Janěkovou nebo Lindu Rybovou (48) a její děti Františka a Josefínu Prachařovy.

Partnera Rybové si zahrál Richard Genzer (57). „Dal jsem je k sobě i z psychologických důvodů, abych na Geňu nebyl moc ostrý. Věděl jsem, že Linda bude svojí povahou tlumit moje výstupy, byla takový nárazník. Ona dobře ví, že umím být na herce hodně naléhavý, a tou svojí mírumilovnou a vstřícnou povahou funguje na place jako psycholog,“ prozradil pro FTV Prima Suchánek.

Bohužel ani to nepomohlo. Diváky novinka vůbec neoslovila. „Zase ten humor, který je tak strašně a urputně vnucovaný divákům. To nejste schopni vytvořit něco, co bude opravdu lidi bavit? Jste nepoučitelní,“ napsala rozčarovaná Věra. „Marně přemýšlím, proč tohle vůbec vzniklo. Suchánek nikdy nebyl vtipnej, natož aby něco vtipnýho vymyslel,“ nechal se na ČSFD.cz recenzent Hirogen.

Další články

Načítám