Hlavní obsah
Článek

Alicia Silverstone (47) šokovala fanoušky, když se v Londýně natáhla přes plot a ochutnávala plody, které rostly na keříku. Na videu na sociální síti se navíc ptala lidí, jestli nevědí, co právě požívá. A věděli. Jednalo se o jedovatou rostlinu.

Alicia Silverstone na sebe v posledních letech víc než svými výkony před kamerou upozorňuje svými životními postoji. Před časem šokovala fotkami v rouše Evině, aby tím donutila lidi oblékat se vegansky, což byl celkem paradox, když před kamerou se někdejší sexy kráska nikdy svléknout nechtěla. Rozruch ale ještě pár let zpátky vyvolala i její mateřská výchova.

Herečka se svěřila, že svému synovi předžvýkává jídlo a poté mu jej předává z úst do úst, v jeho jedenácti letech s ním pak klidně ještě spala v jedné posteli. „Věřím v lásku a v přirozenost, ale naše společnost je z lásky i přirozenosti vystrašená,“ řekla v podcastu Ellen Fisher v roce 2022.

A teď Alicie překvapila znovu. Vyrazila do Londýna a v jeho ulicích za plotem objevila rostlinku, jejíž oranžové plody ji velmi zaujaly. Pro mnoho lidí už bylo překvapivé i to, že Alicia plod bez uzardění z cizího keříku utrhla, herečce to ale vůbec divné nepřišlo, kuličku začala kousat a ve videu na TikToku se ptala, jestli někdo neví, o co se jedná.

@aliciasilverstone

What the heck is this!? I’m in England and can’t figure it out. 🤔

♬ original sound - Alicia Silverstone

Lidé se nakonec dobrali k tomu, že se jedná o takzvanou jeruzalémskou třešeň, která se sice pěkně vyjímá na zahrádkách, všechny její části jsou ale jedovaté a požití může vyvolat otravu s příznaky jako horečka, pocení, zvracení, bolesti žaludku, bolesti hlavy a zrychlený srdeční tep a v některých případech dokonce i smrt. S celou rostlinou by se pak mělo manipulovat v rukavicích.

Alicia se tak po vlně zpráv od vystrašených lidí raději nakonec ozvala sama a na sociální síti uvedla, že je v pořádku a že plody nepolykala. V zahraničních médiích ale opět vyvolala debatu o tom, co se většinou učí už malé děti. Že by se nikdy nemělo jíst vše, co člověk vidí kolem sebe, a že některé plody mohou být i sakra jedovaté.

Další články

Načítám