Hlavní obsah
Článek

Představit nový film Zahradníkův rok, který režíroval Jiří Havelka, přijel na karlovarský filmový festival herec Oldřich Kaiser (69) s partnerkou Dášou Vokatou. Ta ve snímku ztvárňuje jeho ženu a je to její vůbec první činoherní počin.

Kaiser hýřil dobrou náladou a sypal ze sebe jednu veselou historku za druhou. I svůj ortopedický límec vysvětloval tím, že si ublížil při práci na zahradě, kterou si oblíbil při natáčení. Pohmožděný měl i malíček u pravé ruky, takže při každém podání ruky trpěl.

Natáčení filmu trvalo hodně dlouho, protože se musela zaznamenat všechna roční období. Největší strach měl herec při scénách u včelích úlů. Je totiž alergický na vosí píchnutí. Zjistil to, když ho v hotelu, kdy byl v pokoji nahý a sedl si na křesílko, bodla vosa do zadku. „Začal jsem otékat, dusit se a skončil jsem v nemocnici,“ vyprávěl na tiskové konferenci v Domě České televize.

S partnerkou Dášou hráli pár a Vokatá vyžadovala, aby vše bylo autentické. Oldřich se tak opravdu musel převléknout do pyžama, když spolu točili scénu v posteli. Vadilo jí, že měl pod peřinou na sobě džíny. Sama režisérovi také navrhla, že by mohli natočit, jak jí partner masíruje v posteli nohy, jako to prý dělají doma.

Další články

Načítám