Hlavní obsah
Článek

Tak dlouho se Agáta Hanychová (39) dojímala na dcerou Miou, která se loučila ve stejné školce, do které chodila ona i celá rodina, že zapomněla na zásadní věc. Však jí to také někteří fanoušci na sociálních sítích řádně vytmavili.

„A je to tady. Slzy tekly proudem. Ještě jednou mě to čeká, jaké štěstí! Ta stejná školka po několik generací v naší rodině. Děkuju. O slzách a všem někdy příště. Děkuju, mami,“ napsala si na Instagram influencerka.

„Ptám se jako rodič. Proč nezakrýváte obličeje i ostatních dětí? Nebo máte povolení od rodičů jejich fotky zveřejňovat?“ ptala se modelky Terezie.

„Obličeje na fotkách se zakrývat nemusí. Podle nařízení MŠMT každý rodič na začátku školního roku podepisuje souhlas s GDPR, zda jeho dítě může být foceno. Pokud rodič nesouhlasí, dítě se třeba přikryje nebo odstoupí od hromadného focení,“ kontrovala Martina, která se přidala na stranu Agáty.

„Ano, ale rodiče s tím musí souhlasit, podepisují souhlas,“ potvrdila Lucie. „Pokud si dává fotku na svůj Instagram, tak je to fotka osobní, ne školní,“ přidala svůj názor Petra.

„Být tatínek Mii, tak si připadám jako blbec. Kdyby ta holčička byla vidět, rozhodně by to bylo mnohem hezčí,“ rýpla si pro změnu diskutérka jménem Drozule.

Další články

Načítám