Hlavní obsah
Článek

Cíl, který si vytyčili, splnili. Moderátor Petr Vágner (47) s přítelkyní Silvií Vlčkovou mají za sebou 900 kilometrů dlouhý trail, který vedl přes pohoří Pyreneje od Atlantiku ke Středozemnímu moři. Trvalo jim to 29 dní.

V plánu sice měli urazit 50 až 60 kilometrů denně, to ale bylo v náročných podmínkách nereálné. Přes den panovala vedra kolem třiceti stupňů, ale hory zkrápěl i mohutný déšť, sužovaly bouřky a v noci teplota klesala až k nule. Přišli i o první stan, který jim rozdupalo stádo krev.

„Místy byla i špatně značená trasa GR:11, takže jsme bloudili,“ přiznal Petr, který ve výšce 2732 metrů oslavil 1. září i narozeniny. K žádnému zranění naštěstí během cesty nedošlo, jen Silvie to odnesla zkrvavenými prsty na nohou a puchýři. „Oba jsem si sáhli na dno, nejen fyzicky, ale i psychicky,“ svěřil Petr.

Už při tréninku v Česku pár zhubl dohromady 12 kilo a očekávali, že po konci jejich výpravy to bude ještě o poznání víc, což Super.cz také potvrdil. „Teď mám sedmasedmdesát kilo, takže o šestnáct kilo míň. A Laskonka má mínus dvanáct. Takže už může i k moři,“ zažertoval na konto přítelkyně a její postavy Petr, který je šťastný jako blecha, že zvládli další výzvu.

Související témata:
Pyreneje

Další články

Načítám