Hlavní obsah
Článek

Příběh dnes již krále Karla III. (75) a jeho celoživotní lásky Camilly (76) by nevymyslel snad ani filmový tvůrce s tou nejbujnější fantazií. Jejich vztah připomínal jízdu na horské dráze, než se po pětatřiceti letech mnohdy tajné lásky konečně vzali. Ale víte, jak Camilla vypadala v době, kdy tehdy ještě prince Charlese zaujala natolik, že ji nedokázal z mysli vytěsnit ani během manželství s okouzlující Dianou?

Poprvé se Charles s Camillou setkali v roce 1970 na hřišti Smith’s Lawn v parku ve Windsoru na zápase póla. Seznámila je prý společná kamarádka z univerzity Lucia Santa Cruz. V knize Diana od Sarah Bradford je Camilla popisována jako hezká, vtipná a sebevědomá blondýnka, nejmenovaný zdroj přitom prozradil autorce, že Camilla měla ‚velkou sexuální sílu‘.

Camillu každopádně velmi pobavilo, že její prababička byla milenkou Charlesova prapradědečka krále Edwarda VII. a při prvním setkání mu to také hned neváhala říct.

Tou dobou ale Camilla již tři roky chodila s Andrewem Parkerem Bowlesem, s Charlesem si však začali románek. Andrew ale údajně také nepatřil k nejvěrnějším. Mezi jeho dřívější milenky patřila i Charlesova sestra princezna Anne. Camilla ovšem prý nebyla vnímána jako dost urozená, aby se stala něčím víc, než jen princovou milenkou. Andrewa si nakonec v roce 1973 vzala za muže. Mají spolu syna Toma a dceru Lauru. Charles následně v červenci 1981 pojal za manželku Dianu. Camilla přitom na jejich svatbě nechyběla…

Jak je známo, ani jedno manželství nevyšlo. Charles se poprvé objevil znovu veřejně s Camillou v roce 1999, dva roky po tragické smrti princezny Diany a Camilla jej následně začala doprovázet na některé společenské akce.

Navzdory počáteční nevoli Britů nakonec vzala veřejnost Charlesovu lásku na milost a Camillu si postupem let lidé i oblíbili. Dvojice tak přesně pětatřicet let od jejich seznámení mohla stvrdit svůj svazek i oficiálně - svatbou. Po úmrtí královny Alžběty II. se z prince Charlese stal král Karel III. a z jeho celoživotní lásky královna Camilla Britská.

Reklama

Další články

Načítám