Hlavní obsah
Článek

Tvůrci seriálu Koruna z dílny Netflixu se opět dostávají na přetřes. Kontroverzní projekt je sondou do života britské královské rodiny a nebojí se zajít do veškerých, mnohdy citlivých, detailů z její historie. Jedním takovým byl bezesporu i rozhovor princezny Diany (†36) pro stanici BBC z roku 1995, který vyvolal v královské rodině doslova zemětřesení. Princ William (41) prý žádal tvůrce seriálu, aby tento citlivý moment v seriálu nepoužili. Nakonec se však objeví hned ve dvou epizodách.

Princezna Diana tehdy v rozhovoru pro pořad Panorama Martina Bashira mimo jiné prozradila, že jsou na manželství s Charlesem tři. Narážela tak pochopitelně na současnou královnu Camillu, s níž král Karel III. udržoval poměr před Dianou, ale údajně i souběžně s jejich manželstvím. Následující rok se rozvedli.

Původně hodinový rozhovor nakonec figuruje v seriálu hned ve dvou epizodách a použijí se jeho nejpalčivější části. Ukazuje zároveň mladého prince Williama jako školáka, jak šokující dialog sleduje v televizi se svým učitelem, který se jej ptá, zda je v pořádku. Současného krále zobrazuje plačícího a křičícího, zatímco Diana zpochybňuje jeho schopnost být králem.

Rozhodnutí tvůrců je tak proti vůli prince Williama, který požadoval, aby právě tento moment v seriálu nepoužili. Podle tvůrců je ale stěžejní pro nadcházející vývoj, a společnost navíc za každý díl utratila několik milionů liber.

Seriál Koruna, který se začal vysílat v roce 2016 a těší se obrovské divácké přízni, se dostává poslední dobou pod palbu kritiky velice často, a to především po úmrtí královny Alžběty II., kdy je jeho dění pro mnohé Brity až příliš citlivou záležitostí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám