Hlavní obsah
Článek

Zemřela herečka a zpěvačka Zuzana Burianová. Bylo jí 75 let. Informaci o úmrtí herečky, jež léta působila v divadle Semafor, potvrdila její dcera Kateřina Kergalová, píše Blesk.

Burianovou si diváci pamatují z celé řady menších rolí. Namátkou jmenujme například skladnici z komedie Vesničko má středisková nebo zdravotní sestru Zuzanu v seriálu Nemocnice na kraji města. Zahrála si také v seriálu Návštěvníci.

Známý byl také její pěvecký um, kterým posluchače těšila ve zmíněném Semaforu. Nejslavnější songy byly ty, k nimž psal geniální texty Jiří Grossmann. Za všechny připomeňme duet Ano, pane Jiří či písničku Máš už jít, v níž se vyrovnával s blížící se smrtí.

V roce 1968 se vdala za známého televizního režiséra Jána Roháče, který bohužel v roce 1980 zemřel. S novým partnerem pak od roku 1990 žila ve Švýcarsku.

„Bydlím ve Švýcarsku blízko Curyšského jezera. Mám krásný výhled na Alpy. Jsme tam s partnerem velmi spokojení. Stýkáme se s dalšími Čechy, kteří tam žijí. Do Prahy jezdím asi jen dvakrát ročně. Stále tady mám byt v Dejvicích,“ prozradila Super.cz paní Zuzana před pěti lety, kdy slavila 70. narozeniny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám