Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zemřel mim, herec a tanečník Jaroslav Čejka. Bylo mu 86 let. O jeho úmrtí v úterý informovala rodina.

"S velkým zármutkem oznamujeme, že dnes ráno zemřel ve věku 86 let tanečník a mim Jaroslav Čejka. Poslední rozloučení proběhne na Městském hřbitově v Opavě, kde bude rovněž pohřben. Prosíme o respektování jeho památky a soukromí celé rodiny," citoval Blesk jeho praneteř Barboru Šenfeldovou.

Čejku nejvíc proslavilo imitování slepice. Slepičí pohyby i kvokání napodoboval naprosto famózně a díky tomu se do paměti televizních diváků zapsal především jako Pan Slepice.

Umělce ale neproslavila jen „slepičí etuda“. Mezi jeho majstrštyky patří také imitace americké zpěvačky Tiny Turner nebo krále filmových komiků Charlieho Chaplina. V zábavních pořadech se předvedl i v dalších rolích, dokázal například mistrně ztvárnit operní pěvkyni či ohnivou cikánku.

Ostravský rodák si zahrál také v několika filmech. Režisér Zdeněk Troška (68), který Čejku obsadil do role komořího ve své pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci (1987), na něj vzpomínal v televizním pořadu 13. komnata jako na nesmírně vtipného člověka, který při natáčení bavil štáb, herce i všechny přihlížející svými neuvěřitelnými historkami a skeči.

Poslední roky života Čejku ale trápily vleklé zdravotní problémy. Bojoval s Parkinsonovou i Alzheimerovou chorobou a potýkal se s následky mozkové mrtvice.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám