Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Její největší sláva sice sahá do 80. let minulého století, ale není pochyb, že i dnešní teenageři její hity někdy zaslechli. Minimálně Girls Just Want to Have Fun, True Colors či Time After Time vyhrávají z rádií dodnes. Na rozdíl od mnoha svých kolegyň v čele s Madonnou nikdy nebyla vnímaná jako sexsymbol a popularitu si tak dokázala získat čistě svým talentem a nezaměnitelným hlasem. Její neotřelé vystupování a vzezření mělo ovšem rozhodně také něco do sebe...

Rodačka z New Yorku prodala po světě více než 60 milionů desek a je držitelkou řady cen jako Grammy, Emmy, MTV Video Music Awards, Billboard Awards či Tony. Má rovněž svou hvězdu na Chodníku slávy v Hollywoodu. Jako známá aktivistka a zastánkyně lidských práv LGBT komunity byla zároveň jednou z mnoha hvězd, které v roce 1985 nazpívaly nezapomenutelnou charitativní píseň We Are the World a mnozí se shodují, že právě její part byl doslova ikonický.

Lauper v osmdesátkách randila se svým manažerem Davem Wolffem, ale zakotvila až u herce Davida Thorntona, za nějž je provdaná od roku 1991 a jsou spolu dodnes. Mají syna Declyna Wallace Thorntona Laupera (24).

Poněkud výstřední zůstává Cyndi dodnes, ale obzvlášť s ohledem na blížící se sedmdesátku vypadá fantasticky, což naposledy předvedla před dvěma týdny na Fashion Weeku v New Yorku nebo minulý měsíc během opětovného uvedení muzikálu Kinky Bootss s její hudbou a texty rovněž v New Yorku.

Reklama

Další články

Načítám